22 Kasım 2013 Cuma

VeteranSubs


"Kaşık kaşık, taze taze, altyazılarımız var..." diye karşılanırız

VeteranSubs(Link)
Gin no Saji animesini çevirmeleri sayesinde tanıştığım projeleriyle benimki dahil dikkatleri üzerine çeken bir blog. Şu anki projeleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor elbette.

Baştan başlamak gerekirse, çeviri blogu, hayatına Gin no Saji animesiyle başladı. Gin no Saji ile belli bir takipçi kitlesine ulaşan blog, sonrasında Hajime no İppo'yu çevirerek anime çeviri dünyasında kendi yerini aldı. Gin no Saji projesi şu an tamamlanmış durumda. Hajime no İppo devam ediyor. Gelelim ondan sonraki projelere... Saigake!! Cromartie Koukou adlı animenin ilk bölümü verildi. İlginç bir açıklamaya sahip olan animenin ne yazık ki ilk bölümünden sonra devamı gelmedi. Neyse ki izleyebileceğimiz bir animeyi daha çevirmeye başladılar: Touhai Densetsu Akagi. Japon Mahjong'u üzerine kurulu olan animenin çizimleri itici görünse de özgünlük kavramının sınırlarını zorluyor. Konuya zaten bir şey diyemem, oldukça eğlenceli bir anime diye düşünüyorum. Animenin keyfini daha iyi çıkarmak adına, sitede ayrıca "Mahjong Sözlüğü" diye ek bir sayfa açılmış. Çok güzel bir çalışma olmuş, kendilerine teşekkür etmek istiyorum.

Şu an bir proje hariç diğer projeler istikrarlı bir şekilde veriliyor. Blog sahibinin kendileri bu işte tecrübeli biri, bloga girdiğimizde isim de tanıdık geliyor zaten. Merakınızla dikleşmeyip bir göz atın derim.^^

İleride de Gin no Saji'nin 2. sezonunu çevirmeyi düşünüyorlarmış, hayırlısı. Çevirirlerse takip ederiz tabii ki.

Projeler için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık, kolaylıklar gelsin efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder